hidden

Omgeving & activiteiten

Vakantiewoning Slapen bij Ons Thuus ligt in het dorpje Leuth, een klein dorpje in de Ooijpolder bij Nijmegen, op 10 autominuten van het centrum van Nijmegen. Leuth heeft een aantal voorzieningen: een supermarkt, cafetaria en pinautomaat (in de supermarkt).

Leuth bevindt zich midden in de Ooijpolder en vanuit hier heb je een prachtige uitvalsbasis om de mooie natuur, die deze omgeving biedt, te ontdekken. Vanuit de woning kun je een knooppuntenroute starten met de fiets, maar je wandelt ook zo een aantal boerenlandpaden op. Ongeveer 5 kilometer naar het oosten kun je de uiterwaarden van het natuurgebied Millingerwaard in wandelen, waar je al wandelend zomaar loslopende Galloway runderen, Konikspaarden en bevers tegen kunt komen. Wanneer je het vlakke landschap wilt verlaten en wat meer heuvelachtig gebied wilt zien, dan kun je je begeven naar Beek, Berg en Dal en Groesbeek. Hier bevinden zich prachtige wandel- en fietsroutes, die je leiden door een heuvellandschap met verschillende heuveltoppen, beekjes en afwisselend bos en weilanden. Ook de mountainbiker onder ons kan zijn hart hier ophalen met ruim 70 kilometer aan mountainbike routes.

Ook de golfliefhebber zit in onze omgeving goed, in Groesbeek ligt één van de mooiste golfbanen van Nederland. Golfbaan Rijk van Nijmegen beschikt maar liefst over 45 holes, dus er zijn tal van mogelijkheden.

Wandelen

In de omgeving bevinden zich veel wandelroutes slingerend door verschillende landschappen, zoals bijvoorbeeld de Groesbeekse bossen en de Ooijpolder-Millingerwaard. De VVV van Berg en Dal heeft 36 wandelroutes beschreven: www.visitnijmegen.com/berg-en-dal/wandelen/wandelroutes

Daarnaast loopt ook het beroemde Pieterpad door Leuth. Het Pieterpad voert je over de kleinste wegen en paden, zoveel mogelijk onverhard. De afstand per dag bepaal je zelf, maar weg van alle dagelijkse beslommeringen heb je altijd een heerlijke wandelervaring: www.pieterpad.nl
Dit maakt Slapen bij ons Thuus ook een perfecte uitvalsbasis voor een tussenstop van de route.

Fietsen

De omgeving leent zich heel goed om te fietsen: toerfietsen, wielrennen of mountainbiken. De toerfietser kan knooppuntenroutes fietsen, maar ook een fietstocht uitkiezen op de volgende website: https://www.visitnijmegen.com/berg-en-dal/fietsen. De wielrenner / mountainbiker heeft een mooi uitgestrekt vlak landschap in de Ooijpolder voor zich liggen, maar kan zich rondom Beek en Groesbeek stuk bijten op verschillende klimmetjes, denk aan de “muur van Beek” (onderdeel van de Giro 2016). Voor de mountainbiker ligt er in Groesbeek ook nog ruim 70 kilometer aan mountainbike routes te wachten (https://www.mtb-rijkvannijmegen.nl). Heb je interesse om een fiets te huren, dan raden we je aan om contact op te nemen met https://jasperfietsen.nl. Hier kun je een toerfiets huren, maar ook een racefiets of mountainbike.

Golfen

Ontspanning, plezier, ruimte, een prachtige golfbaan en de mooie oude stad Nijmegen in de buurt; Golfbaan Het Rijk van Nijmegen leent zich uitstekend voor een lekker golfweekendje weg in eigen land! Golfbaan Het Rijk van Nijmegen beschikt over 45 holes, hierdoor zijn er tal van mogelijkheden. Als greenfeespeler ben je 7 dagen per week van harte welkom. Handicap 54 is al voldoende om te mogen spelen. Kijk voor meer informatie op de website. Heb je nog geen golfervaring, maar wil je het wel graag eens proberen? Geen probleem! Golfbaan Het Rijk van Nijmegen biedt ook diverse clinicmogelijkheden.

Meer informatie en reserveren
Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden of reserveren? Neem dan telefonisch contact op met de receptie via 024-397 66 44 of door het contactformulier in te vullen. Golfbaan Het Rijk van Nijmegen biedt gasten van vakantiehuis Slapen bij Ons Thuus een speciale 18 holes greenfee prijs aan:

18 holes Maandag Dinsdag - Donderdag Vrijdag - Zondag
Normale prijs € 68,- € 73,- € 82,-
Slapen bij ons Thuus prijs € 61,20 € 65,70 € 73,80

18 holes - jan/feb/nov/dec Maandag Dinsdag - Donderdag Vrijdag - Zondag
Normale prijs € 48,- € 50,- € 59,-
Slapen bij ons Thuus prijs € 43,20 € 45,- € 53,10

Klik hier om een starttijd te reserveren

Cultuur, activiteit en eten

Naast de polder biedt de omgeving ook nog verschillende dorpen en steden, zoals Groesbeek, Nijmegen, Kleve (Duitsland), waar je gezellig kunt winkelen, een terrasje kunt pakken of mooie historische gebouwen en/of musea kunt bezoeken. In de polder zijn twee eetgelegenheden, die aan te raden zijn: www.dethornschemolen.nl en www.oortjeshekken.nl. Wil je ervoor kiezen om lekker een dagje in en rond de vakantiewoning te vertoeven en je houdt van een spelletje, dan kun je, naast onze spellenkast, er ook voor kiezen om een pubquiz te organiseren via www.eggiespubquiz.nl en lekker te bbq'en / eten via www.vleeskees.nl of www.vershof-millingen.nl.

Wil jij ook slapen in een stukje familiegeschiedenis?

© 2022 Slapen bij Ons Thuus